понедельник, 13 апреля 2015 г.

Мультляндія - країна чарівників

             В 2002 році Міжнародною асоціацією анімаційного кіно 6 квітня було проголошено Всесвітнім днем мультфільмів. В цей день 1906 року була створена серія перших анімаційних фільмів "Комічні фази смішних облич". Автори: Джон Стюарт Блектон і Альберт Сміт - засновники кінематографічного об'єднання «Вітаграф».

              І саме до цього дня у Воловецькій районній бібліотеці для дітей пройшла година дозвілля «Мультляндія», присвячена розвитку світової мультиплікації. До бібліотеки завітали учні 2-х класів з групи продовженого дня Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. з виховатилем Бабінець Т.В. Вони з цікавістю та захопленням уважно слухали розповідь про праобрази та історію створення перших мультфільмів, яку підготувала бібліотекар читального залу К.М. Латіпова. Година відпочинку продовжилася цікавою грою-вікториною «В гостях у героїв казок та мультфільмів», яка дала дітям можливість показати свої знання з літератури, згадати героїв улюблених казок і мультфільмів, з’ясувати багато нових та цікавих фактів про них, позмагатися у власній обізнаності. Елементами гри були ілюстровані картинки відомих мультфільмів та м’які іграшки, як персонажі головних героїв. Але найбільше діткам сподобалось – це перегляд мультфільмів, якими вони насолоджувалися в приміщенні дитячої бібліотеки.


           Бібліотекарі з дітками дійшли до такого висновку, що створення мультфільмів – це клопітка та важка праця, яка включає роботу художника, письменника, сценариста, аніматора, мультиплікатора, музичного композитора, звукорежисера та інших. «Але все починається з книги, з творінь письменника, автора. Адже коли ми дивимось, то візуальний образ для нас уже готовий, проте під час читання – ми ці образи створюємо собі, що дуже сильно розвиває нашу уяву. Отже, дітки, читайте та пізнавайте світ через книгу та будьте творцями свого мультфільму» - такими словами і завершилася година дозвілля.






Комментариев нет:

Отправить комментарий