пятница, 3 апреля 2015 г.

Відбувся Всеукраїнський тиждень дитячого читання

         Однією із найважливіших подій бібліотечного життя є Всеукраїнський тиждень дитячого читання, який щорічно відбувається в перший місяць весни. Тому в період з в Воловецькій районній бібліотеці для дітей відбулися різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію серед дітей читання, книги і бібліотеки як скарбниці знань. Серед них: акція «Воловець читає дітям», виховна година «Поезія – духовне джерело», виставка - огляд краєзнавчої літератури «Читаймо разом», ББУ "Структура книги".

             Великий інтерес у маленьких читачів викликала акція «Воловець читає дітям», яка тривала протягом двох днів та проводиться вже 3-ій рік поспіль. В рамках події були запрошеними медсестра хірургічного кабінету Воловецької районної поліклініки Фуцур О.В. та провідний інспектор Воловецького району відділу управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області – старший лейтенант цивільного захисту - Савчин В.В.

          Гості бібліотеки з задоволенням читали малечі дитячі казочки, які згодом були подаровані в їхні класні бібліотеки. Діти з цікавістю слухали читачів та ласували солодощами. А слухачами були учні 1-А та 1-Б класів, класними керівниками, яких є Лакута В.І. та Райчинець Т.А.


          В виховній годині «Поезія - духовне джерело» приуроченій до Міжн народного дня поезії брали участь діти різного віку, та найбільшу цікавість виявили учні 8-Б класу, які спільно з класним керівником Фуцур О.В. та працівниками Воловецької районної бібліотеки для дітей підготували різного роду тематичні виступи, присвячені працям відомих поетів Закарпаття Воловеччини. На виховному заході бібліотекарі представили книжкову виставку «Поетичне джерело», класний керівник підготував автобіографічну довідку відомих поетів краю, а ведучі завідуюча рай бібліотекою для дітей Созанська Г.М. та бібліотекар читальної залу Латіпова К.М. акцентували увагу присутніх на їхню поетичну творчість.

         Медпрацівник, користуючись нагодою поспілкувалася з дітками про здоровий спосіб життя, режим дня, правила особистої гігієни, здорове харчування.


       Свої вірші мали змогу представити широкому загалу юні поети: Лукачко Тетяна, Дем’ян Наталія та Олександр Бігар– учні 8-Б класу, Лях Таїсія – 5-А кл, Лапко Мирослава – учениця 8-го класу Канорської ЗОШ. Їхні твори здебільшого торкалися тем, що турбують та не залишають байдужими кожного з нас, це теперішні події на сході країни.
        Свій вагомий внесок в свято внесла відома Воловецька поетеса Любов Тимкович-Німець, яка прочитала свої вірші, поділилася своїм досвідом, а також подарувала поетам-початківцям заохочувальні презенти для продовження поетичної творчості.

        В четвертий день Всеукраїнського тижня дитячого читання був організований огляд краєзнавчої літератури «Читаймо разом», присвячений 70-річчю видавництва «Карпати», основу якої склали книги відомих письменників таких як: Василь Басараб, Микола Вегеш, Іван Чендей, Василь Пагиря, Петро Скунць, Іван Рудий та багато інших.
           І на завершення Всеукраїнського тижня дитячого читання, працівники дитячої книгозбірні, з метою залучення користувачів до бібліотеки та популяризації книги, завітали в початкову Воловецьку ЗОШ на групу продовженого дня з цікавими книгами та журналами. Малеча мала змогу обрати літературу на свій смак.
            Всі ці заходи спрямовуються на розвиток читацької культури, компетентності читачів та формуванню культури роботи з книгою, що сприятиме стимулювання у дітей інтересу до читання, самостійного вибору книг.

Комментариев нет:

Отправить комментарий